Et hurtigt kig på hot peel og cold peel

Hot peel er betegnelsen for transfers, som kan fjernes fra tekstilet umiddelbart efter påtrykning, mens materialet stadig er varmt. De står i kontrast til cold peel, som først kan fjernes efter nedkøling.

Hot peel transfers giver mange fordele i form af hurtigere fremstilling, blødere ’hånd’, bedre strækbarhed og stærkere holdbarhed. Sådanne hensigtsmæssige egenskaber kommer af transferens kortere tryktid og den medfølgende mulighed for fremstilling af tyndere tryk.

Cold peel transfers, derimod, vil med deres længere kontakttid på tekstilet efterlade mere farve og tilvejebringe et tykkere og stivere tryk med en mere gummiagtig hånd. Mens de giver trykket mindre gennemsigtighed – en god egenskab – resulterer det tykkere lag i hårdere hånd og større risiko for levetidsforkortende forvitring, når trykket strækkes og udspændes ved almindelig, daglig brug.

En yderligere vedkommende forskel mellem de to fremstillingsmetoder, er, at hot peel generelt giver trykket et mat udtryk, mens cold peel giver et mere blankt. En sådan udmøntning er ofte ikke hensigtsmæssigt for tryk på tøj, da blanke farvers stærke lysrefleksion kan fremhæve fingeraftryk og snavs, forstyrre æstetikken og underminere trykkets ønskede formidling.

Blanke farver giver en bedre farvekontrast- og mæthed, som gør dem bedre egnede til gengivelse af HD-billeder med detaljerigdom og tusindvis af individuelle farver, men til sådanne produkter bør vores digitale tryk være det foretrukne vehikel.

Da de alt andet lige er hurtigere og billigere og frembringer blødere og mere hold- og strækbare produkter, bør hot peel transfers således i de fleste tilfælde foretrækkes frem for cold peel.

Ansøg om en Jet Sport konto
Med en Jet Sport konto får du adgang til vores webshop, hvor du kan designe og bestille logoer.
Kontakt os
Lad os se hvilke broer vi kan bygge
Tilbage til blogoversigten